Kövesd Jézust

Barry St Clair az USA-ban élő, fiatalok között szolgáló lelkész, aki a ’80-as években megírta a Lelki növekedés című sorozatát. A szerző, az ötrészes sorozat első füzetének a Kövesd Jézust (Follow Jesus) címet adta. A második könyv címe Legyen egyedül Istennel töltött időd, a harmadiké Tedd Úrrá Jézust, a negyediké Beszélj hitedről másoknak, az ötödiké Növekedj. Az öt tanítványsági tanulmányfüzet célja a növekedés és hogy fontos láncszemmé tegyenek a megsokszorozódási folyamatban. Dr. Barry St. Clair, alapítója és elnöke a Reach Out Youth Solutions nevű szervezetnek, ahol ifjúsági vezetőket képeznek az USA-ban és harminc országban, több mint három évtizede. Barry a déli baptista missziói testület ifjúsági evangelizációjának igazgatója. Vágya, hogy Jézust megismerjék és befogadják a fiatalabb generációk is. A több, mint 30 könyvet írt St. Clair a világ minden táján járt már előadásokat tartani fiatalok és ifjúsági munkások számára.

„Jézus Krisztus pozitív változásokat hozott az életembe. Ő meg tud változtatni téged is, sőt fel tud használni arra, hogy megváltoztass másokat.” – írja a szerző.

A magyar nyelvű fordításokat a Kinyújtott kéz Alapítvány készítette, ami a Reach Out Ministries hazai képviselője. Az USA-ban 1986-ban megjelent füzetet Köves Gábor fordította magyarra. A könyv célja, hogy eljusson azokhoz, akik követni szeretnék Jézus Krisztust. De mit jelent valójában követni? Ez a könyv segíthet a Krisztus ismeretével kapcsolatos kérdések pontosításában. A tanulmányozó megtapasztalhatja Isten szeretetét, felfedezheti Isten akaratát, gyarapodhat bibliai ismeretben és Jézus elkötelezett tanítványává válhat. Ez a könyv alkalmas egyéni és csoportos tanulmányozásra. A könyv egy bibliatanulmányozó csoport tagjaként, egy vezető segítségével használható jól. A csoport mindegyik tagja hétről-hétre használja ezt a könyvet személyes tanulmányozásra és növekedésre. Egyedül is végig lehet venni, rendszeres tanulmányozással, pl. heti egy leckét átvéve. A rendszeresség, az odaszánás és a Bibliaolvasás fontos részei a tanulmányozásnak.

kovesd_Jezust konyv

A Kövesd Jézust című 132 oldalas füzet a Lelki növekedés sorozat első kötete, melyben a szerző tíz bibliatanulmányon keresztül segít megragadni a Jézus Krisztussal való élet alapjait, és segít elindulni a tanítványság ösvényén. A könyv tartalmaz Bibliaolvasási tervet, segíti az Ige tanulását a bibliavers tanulási lapokkal (Károli és protestáns új fordítás) és az üzenet személyes alkalmazását.

Tartalomjegyzék:
Biztos vagy-e benne? – Biztos vagy-e az üdvösségedben?
A nagy felfedezés – Felfedezni Isten célját az életeddel
Rengeteg szeretetet – Elfogadni Isten szeretetét
A szeretet kíméletes – Önmagad és mások szeretete
Benned él – Megtapasztalni Krisztus jelenlétét
Isten mondja… – Odafigyelni Isten Igéjére
Beszélgetés Istennel – Kommunikáció imádságban
Az Ő formájában – A tanítványság értelmének felfedezése
A tanítvány tervrajza – Tudd meg, mi Isten akarata az életeddel
Jó, jobb, legjobb – A fontossági sorrend