Igazából mennyország

Eredeti cím: Heaven Is For Real
További ismert filmcím: A mennyország valóság

színes, amerikai filmdráma, 99 perc, 2014

Rendező: Randall Wallace

Főbb szereplők:
Todd Burpo – Greg Kinnear
Sonja Burpo – Kelly Reilly
Jay Wilkins – Thomas Haden Church
Nancy Rawling – Margo Martindale
Michael – Jacob Vargas

Igazából mennyország - a szereposztás pazar!

Igazából mennyország – a szereposztás pazar!

Todd Burpo egy nebraskai templomban prédikátor, felesége, Sonja a templomi kórus vezetője, mindketten közösségük elismert és szeretett szolgálói. Todd, akinek durva év van a háta mögött: eltört a lába baseballozás közben; hosszú viadalt vívott a vesekővel; küzdött családja anyagi helyzete miatt, majdnem elveszíti négyéves fiát is. A kis Colton ugyanis életmentő vakbélműtéten esik át. Ez a klinikai halál állapotából visszatért kisfiú azt állította, hogy járt a mennyországban. Még a lelkipásztor apa is szkeptikussá vált fia kijelentése hallatán, s nem csak a családot teszi próbára állítása, de az egész kisváros életét is felforgatja. Az apát oly mértékig gyötrik a kétségek, hogy kezdi megkérdőjelezni a saját hitét. Lehet Colton víziója a hallucináció okozta stresszből vagy a mélyen vallásos neveltetésből ered? A film középpontjában kevésbé a hit áll, mint az apa-fia közötti szeretet.

Az Igazából mennyország című mozinak az elmúlt évek egyik legnagyobb – a filmmel azonos című – könyvsikere képezte az alapját. Todd Burpo írása 2010-től 156 hétig volt a New York Times bestseller listáján. „A rendező nem merült bele abba a kérdésbe, hogy van mennyország vagy nincs. Ehelyett inkább azt meséli el, mi mindenen ment keresztül ez a család, úgy, ahogy azt a könyv is leírja.” – mondta az apát alakító Greg Kinnear.

Todd és Colton Burpo - a filmben és a valóságban

Todd és Colton Burpo – a filmben és a valóságban

Bár kissé régimódi stílusú a film, az egész család élvezheti, és talán szikrát adhat egy mély beszélgetéshez (bár a témáról való beszélgetéshez a könyv jobb, mélyebb alapot ad). Aki olvasta az Igazából mennyország című könyvet, tudja, hogy rendkívüli részletességgel mesél arról, amit a négy esztendős Colton Burpo látott és tapasztalt a mennyben.

Ez a film is Hollywoodban készült, ahogyan az Isten fia, vagy az Isten nem halott című filmek – a filmkészítők felismerték, hogy a keresztény embereket is meg kell szólítani. Ez is, ahogyan a két másik produkció, komoly nézettségi rekordokat döntött.

A film Magyarországon még nem jelent meg DVD-n. Előzetese itt megtekinthető:

Hivatkozás:
– Az Igazából mennyország adatai az IMDB.com oldalon
Igazából mennyország a filmvásznon

  1. #1 by András on 2014. október 29. szerda - 15:35

    Köszönet az ajánlóért az oldal szerkesztőjének! Láttam a filmet, de szerény véleményem szerint felejtős. Ha valakit érdekel ez a történet és nincs ideje elolvasni, akkor nézze meg a filmet, de csak akkor. Nekem nagy szakadék van a könyv (=szuper!) és a film (=kliséhalmaz) között. A bajaim: a 30-as apuka szerepét egy 50 éves színész kapta meg. A hollywoodi szájbarágós történetmeséléstől már tele van a hócipőm! A hollywoodi nagy érzelmektől, pontosabban azok felturbózásától még inkább. A próbára tett kis lelkészke NAGY, drámai küzdelme a világ/kisvároska elutasításával szemben. Érezhető a feszültség, de annyira hollywoodi klisékkel teli a megoldás, hogy én eléggé pipa lettem. Mintha csak egy érzelemgyár vagy inkább érzelemkicsikaró gyár lenne Hollywood és a szívbemarkoló nagy jeleneteken túl nem is érdekelnék az érzelmek. Az érzelmeink bolhából elefánttá nagyításával lehet csak érzelmeket kicsikarni??? Ennyire érzéketlennek lennénk, mi emberek? Bocsánat… Tényleg nagy nevek, a rendező is szuper, de ezerszer inkább a könyv, mint a film!

  2. #2 by Éva on 2015. június 22. hétfő - 22:53

    A film nem rossz, a könyv tényleg jobban sikerült.

  3. #3 by C.L. on 2016. május 16. hétfő - 22:49

    A kissrác nagyon jól játszott, nagyon bájos volt! Olyan nagy dolgokra képesek ezek a kis gyermekszínészek! Le a kalappal!

  4. #4 by H. Kata on 2017. augusztus 27. vasárnap - 14:37

    Ezt mgé nem láttam. HOl lehet megnézni?

  1. Élet a Közhelyben – 2015. | Közhely krónikák

Hozzászólás