Új esély

Eredeti cím: New Chance

színes, magyar filmdráma, 102 perc, 2015

Rendező, forgatókönyvíró: Czeily Tibor
Zeneszerző: Grósz Artúr Valentin

Főbb szereplők:
Mark Miller – Mesterházy Gyula
Naomi Miller – Waleska Latorre
Abraham Holton – Linka Péter

A főbb szerepekben Mesterházi Gyula és Waleska Latorre

A főbb szerepekben Mesterházi Gyula és Waleska Latorre

Miller Márk élete tökéletesnek tűnik. Remek állása, hatalmas háza, és gyönyörű felesége van. Amiről mások csak álmodnak, számára az valóság. Azonban egyik pillanatról a másikra történik valami ami mindent megváltoztat. Egy nap a főnöke közli vele, hogy a cégük a csőd szélén áll, így elbocsájtják. Márk irigylésre méltó élete kártyavárként dől össze. Nem tudja fizetni a számláit így elveszíti az autóit, a házát és a feleségével való kapcsolata is tönkremegy. Mindent megtesz, hogy megállítsa ezt a folyamatot, de rá kell ébrednie, hogy a saját erejéből képtelen helyrehozni a dolgokat. Mindent elveszít ami valaha fontos volt számára, de közben rátalál Istenre. Ezután megváltoztat valamit, amitől olyan dolgok történnek, melyekre soha nem számított. (Forrás:port.hu)

Romokban az életed? Nincs munkád? Anyagi gondokkal küzdesz? Úgy érzed, mindened megvan, mégsem vagy boldog? Hiányzik valami az életedből? Emberileg megoldhatatlan helyzetben vagy? Van egy film, amellyel az az alkotók célja, hogy bátorítást nyújtson a nehéz helyzetben lévőknek. A készítők a filmen keresztül hirdetik, hogy Istennél van a megoldás. Isten meg tudja változtatni az életedet, tud a problémákról, megoldást tud nyújtani minden nehézségben. Az Új esély című film felekezetfüggetlen alkotás, mely megkülönböztető hitigazságok nélkül minden felekezethez tartozó – és Istent kereső – embernek keresztény üzenetet ad át.

Neked is jár egy új esély!

Neked is jár egy új esély!

Az Új esély című filmet eredetileg angol nyelven forgatták, hiszen a világon mindenki által elérhető nyelven szerették volna a filmet elkészíteni, és elsőként a tengerentúlon forgalmazzák. A forgatókönyvet a debreceni Czeily Tibor írta, ő a rendező is. A felvételeket a Pasaréti Filmstúdió készítette. Az első egész estés magyar keresztény film a világ 37 országában jelenik meg. Az Egyesült Államokban már kapható DVD-n, a filmet a CMD Distribution Inc. forgalmazza, hazánkban pedig a Czeilyfilm. 2015. október 29-től Magyarországon is megtekinthető magyar szinkronnal.

A történet a gazdasági válság időszakában játszódik, s bemutatja egy sikeres, jómódban élő cégvezető életén keresztül, hogyan mehet tönkre egyik napról a másikra az ember biztosnak vélt karrierje, hogyan dőlhet össze kártyavárként az élete. A film több témát érint: szól a házasságról, családról, veszteségekről, a helyes értékekről, a reményről. Érdemes megnézni, hiszen a film szereplőinek életéből is tudunk erőt meríteni.

A film hazánkban még nem jelent meg DVD formátumban. A film előzetese itt megtekinthető:

Hivatkozás:
port.hu
Játékfilm forog a Debreceni Törvényszéken
– A film hivatalos honlapja

  1. #1 by Erzsi on 2016. május 13. péntek - 23:41

    Ezt még nem láttam, hogy bárhol is hirdetnék, vagy a mozikban vetítenék. Ez ennyire új film? Érdemes megnézni?

    • #2 by kozhely on 2016. május 15. vasárnap - 18:57

      Az Új esély egy 2015-ös, magyar rendező-forgatókönyv író által jegyzett, Debrecenben forgatott film. Olvasd el az ajánlót, az alapján reméljük, kedvet kapsz a film megnézéséhez. 🙂

    • #3 by Rozetta on 2016. május 22. vasárnap - 10:31

      Csak elvakult bigottaknak ajánlott. Gagyi, közhelyes limonádé film, bugyuta párbeszédekkel, noname “színészeknek” nevezett szereplőkkel. Olyan a szövege, mintha egy 12 éves gyerek fogalmazása lenne, amit magyarórán az iskolában írt. Afféle “találd meg Jézust, és happy lesz minden” sztori. Tényleg csak a nagyon vallásosaknak ajánlott, nekik valószínűleg bejön.

  2. #4 by Petya on 2016. május 28. szombat - 22:21

    Én nem láttam, de a trailer alapján elég béna, közhelyes “alkotás”. Olvastam itt is, másutt is a filmről, de nem értek pár dolgot: 1. mi a fenének kell egy témáról n+1-szer forgatni, ha nincs új mondanivaló? Ezt az üzenetet már jópár filmben láttuk, uncsi újra meg újra. 2. ha magyar a rendező meg a stáb, akkor miért angolul beszélnek? miért az USa bírósági gyakorlata alapján zajlik a tárgyalás? Ennyire nem vállalható magyarországi eseményként egy megtérés (ha már a rendszám magyar) vagy ennyire külföldről jött a pénz és ők mondták meg, mi hogy legyen? Ezer kérdésem van még, de a lényeg, hogy szerintem ez a film tök fölösleges.

    • #5 by kozhely on 2016. május 28. szombat - 22:25

      Kedves Rozetta és Petya! Köszönjük a hozzászólást. A mi célunk nem a kritika írása, hanem a kedvcsinálásé, az ajánlóé. Igyekszünk aktuális filmekhez is kedvet csinálni, hiszen nem egyforma az ízlésünk, kinek milyen típusú film tetszik. Ízlések és pofonok… Pl. az Új esély nem a szerkesztők kedvence, ettől függetlenül nem célunk, hogy bárkinek elvegyük a kedvét a film megtekintésétől.

  3. #6 by Zsoli on 2016. július 9. szombat - 23:16

    Háááát ez az Új esély nagyon esélytelen bármiféle normális ember számára, tényleg egy nagy kupac kaki. Persze az igyekezet értékelhető, de tucatfilm, nincs kiemelkedő mondanivalója, sem kiemelkedő színészi játék, sőt, nem is a magyarok szájíze szerint készült. Ami tetszik, hogy vannak debreceni helyszínek és a rendező gyerek is debreceni. Persze ez kevés… Ha már Debrecen, akkor a méltán nagyszerű filmes bármely munkáját ajánlom szíves figyelmetekbe, Hajdu Szabolcsét, na ő bár nem keresztény, de fantasztikus filmes! A legújabb elismerése: http://www.origo.hu/filmklub/blog/dijak/20160709-magyar-film-kapta-a-fodijat-karlovy-varyban-ernellaek-farkaseknal-hajdu-szabolcs-tiszta-szivvel.html Szóval csináljanak filmet a tehetségesek, a lelkes amatőrök meg inkább nézzék csendes alázattal, mit tudnak a nagyok. Isten áldja a jó filmeket!

Hozzászólás