A dárda vége

Eredeti cím: End of the Spear

színes, amerikai filmdráma, 107 perc, 2005.

Rendező: Jim Hanon

Főbb szereplők:
Nate Saint/Steve Saint – Chad Allen
Mincayani – Louie Leonardo
Kimo – Jack Guzman

A film igaz történeten alapul.

A film igaz történeten alapul.

A dél-amerikai dzsungelekben élő waodani törzs jellemzője, hogy a felnőtt emberek 60 százaléka nem természetes módon hal meg. Az ötvenes évek közepén öt, ősi civilizációkat kutató amerikai misszionárius – Nate Saint, Jim Elliot, Pete Fleming, Ed McCully és Roger Youderian – családjával együtt Ecuadorba költözik és azon fáradozik, hogy felleljék a dzsungel peremén élő waodanikat és beszéljenek nekik Jézus szeretetéről. A waodani harcosok azonban az öt fiatal misszionáriust kivégzik. Feleségeik elhatározták, hogy életük kockáztatásával is, de elmennek a törzshöz és megismertetik velük Isten kegyelmét és szeretetét. A dárda vége egy csodálatos történet az igazság, a szeretet és a megbocsátás erejéről.

Mincayani, a bennszülött, egy erőszakos társadalomba születik, ahol megtanulja, amihez minden waodani ért: hogyan kell a lándzsát használni. Mincayanival megváltozik a világ, amikor ő és a családja megöli az öt misszionáriust. Az egyik misszionárius, Nate Saint fia, Steve évekkel később, felnőttként visszatér a waodanikhoz. Együtt Mincayani és Steve feldolgozzák a múltat, s felépítik a megbocsátáson és krisztusi szereteten alapuló jövőt: Steve családja részévé válik Mincayani családjának.

Mincayani és barátja, Steve Saint

Mincayani és barátja, Steve Saint

Jó alaptörténet, átlagos a cselekményvezetés, jó színészi játék és kiváló képi megvalósítás jellemzi a filmet. Keresztény filmekben eddig soha nem látott, lenyűgöző természeti képekben gyönyörködhet a néző.

Steve Saint – ma már nyugdíjasként – feltalálóként dolgozik, hogy a missziók számára minél inkább megkönnyítse az elzárt területeken élő törzsek megközelítését. Facebookon követhető találmányaik: https://www.facebook.com/ITECSteveSaint

A történet filmen és könyvben is megjelent

A történet filmen és könyvben is megjelent

A Mindenható árnyékában címmel Jim Elliot felesége, Elisabeth írt erről a történetről könyvet. Egy csodálatos történet a krisztusi szeretetről, megbocsátásról és egy törzs megváltozásáról szól. Jim Elliot missziós munkát végzett a Dél-Amerikai őserdők indiánjai között. Az ő naplóinak felhasználásával készült ez a könyv, melyből megtudjuk, mi késztet egy fiatalembert – aki előtt ott áll az egész élet – arra, hogy teljes életét Isten szolgálatára szentelje, vállalva annak minden kockázatát egy idegen földön, idegen kultúrában.

„Jim mindenekfelett Istent akarta megismerni. Életútjának az engedelmességet tekintette, egyedül ez vezethetett célja beteljesüléséhez… Végül is Krisztusért élni vagy meghalni érte – olyan nagy különbség van a kettő között? Utóbbi nem az előbbinek logikus következménye? Egyébként, aki Istennek él, annak naponta meg kell halnia, ahogy Pál apostol megfogalmazta. Mindent elveszítünk, hogy Krisztust megnyerjük, és elvetjük életünket, hogy megtaláljuk.

A film megjelent DVD formátumban. A film online itt megtekinthető:

Hivatkozás:
A filmről a Parókia.hu-n
Elisabeth Elliot: A Mindenható árnyékában
A dárda vége az IMDB.com oldalon

Hírdetés
  1. #1 by Laci on 2016. május 3. kedd - 19:49

    Ezt nemrég adták valamelyik csatornán és nagyon jó film volt, ajánlom mindenkinek, aki még nem látta! Az ajánló is tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: