Max Lucado: Értékes vagy

Az Értékes vagy című könyv Pancsinelló történetét meséli el: arany csillag matricák kerülnek a tehetséges, okos és vonzó manókra, szürke matricák azokra, akik hibáznak, és nem látszanak. Pancsinelló, annak ellenére, hogy mindent megtesz, hogy csillagot kapjon, csak szürke pontjai vannak és elkezdi azt hinni, hogy ő tényleg nem ér semmit. Aztán egy nap felkeresi Élit, a fafaragó mestert, a teremtőt, és minden megváltozik: Pancsinelló végre elhiszi, hogy ő értékes, függetlenül attól, hogy a többi foltmanó mit gondol róla. A kiközösítés, a szavakkal történő bántalmazás világában mindnyájunknak ilyen üzenetre van szüksége! Max Lucado gyönyörű története arra emlékeztet bennünket, hogy mi, ahogyan Pancsinelló is, értékesek vagyunk Isten számára. A szülők és a gyerekek egyaránt élvezni fogják ennek az örök érvényű igazságnak a megható ábrázolását. A bestseller több millió példányban kelt el, világszerte ismert és keresett könyv. Ez a történet a szerző legismertebb, legszebb és mai napig legkeresettebb gyermekkönyve. A mű eredeti címe: You are special, az eredeti megjelenés éve: 1997, hazánkban csak 2007-ben került a könyvesboltok polcaira magyar nyelven a Keresztény Iratterjesztő Alapítványnak köszönhetően.

Max Lucado gyermekkönyvei

Max Lucado gyermekkönyvei

Max Lucado egy inspiráló szerző és előadó, valamint a texasi Oak Hills Church igehirdetője San Antonióban. Díjnyertes könyveit több mint 41 nyelvre lefordították, minden fontosabb nemzetközi bestseller listát vezettek könyvei, elsősorban az Értékes vagy című. Az évek során Lucado számtalan országos (USA) médiában szerepelt, neve az egyik legismertebb a keresztény szerzők között.

Sergio Martinez Mexikóvárosban született, Párizsban tanult művészet, majd három kontinensen dolgozott, mint művészeti igazgató és illusztrátor. Szabadúszóként megmutatta a Disneynek és más nagy kiadónak, hogyan néz ki az ő klasszikus, mégis különleges stílusban számos irodalmi klasszikus, mint a Pán Péter, a Pinokkió, vagy A karácsonyi ének. Rajzai számos díjat nyertek szakmai, nemzetközi fórumokon. Ő Max Lucado gyermekkönyveinek illusztrátora.

Max Lucado további gyermekkönyvei:

Különleges ajándék (Your special gift): Az Értékes vagy című könyv folytatása arra tanít, hogyan használjuk az Istentől kapott ajándékainkat az Ő szolgálatára. (Ennek a könyvnek David Wenzel az illusztrátora.)

Az enyém vagy! (You are mine): Az új részben ismét egy új leckét tanulhatunk az Úrtól: “Nem az a fontos, hogy mi a Tiéd, hanem Te kié vagy!”

Zöld orr (If only I had a green nose): Ez a csodálatos mese arra tanít, hogy ne felejtsük el: van valaki, aki mindig szívesen segít, hogy olyanok legyünk, amilyennek Ő alkotott minket.

A legszebb ajándék (Punchinello and the Most Marvelous Gift): Manófalva lakói a közelgő nagy ünnepre, az Alkotó-napi fesztiválra készülnek. Pancsinelló valami igazán nagy és káprázatos ajándékot akar készíteni Élinek, a fafaragó mesternek.

A legnemesebb (Best of all): Néha úgy gondoljuk, híresnek vagy szépnek kell lennünk ahhoz, hogy különlegesek legyünk. Isten máshogy gondolja: ő egy bizonyos céllal teremtett minket olyannak, amilyenek vagyunk.

Hírdetés
  1. Búcsú 2017-től | Közhely krónikák
  2. Viszlát, 2018! | Köz-Hely Krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: