Három kérdés és egy válasz a jóságos szeretet-Istentől

Míglen szeretitek, oh ti együgyűek az együgyűséget, és gyönyörködnek a csúfolók csúfolásban, és gyűlölik a balgatagok a tudományt?! Térjetek az én dorgálásomhoz; ímé közlöm veletek az én lelkemet, tudtotokra adom az én beszédimet néktek. (Példabeszédek 1,22-23)

Matyibacsi

2019-ben több különleges vendégünk is volt, egyikük  Dr. Komesz Mátyás, a PTF professor emeritusa. Fő kutatási területe a Példabeszédek könyve, a Genezis teremtés-elbeszélései, Jóel könyve, valamint a Károli-fordítás felújítása és a bibliai héber nyelv specialitásai. Matyi bácsi legutóbbi munkájának gyümölcse a Példabeszédek könyvének fordítása, s ezt az új fordítást mutatta be két vasárnapon keresztül. A tanítás címe a “Három kérdés és egy válasz a jóságos szeretet-Istentől” volt a Példabeszédek 1,22-23., valamint a Példabeszédek 4,7-9. igeversei alapján.

Hírdetés

, , , , ,

 1. #1 by Judo on 2019. július 7. vasárnap - 22:52

  Lehet olyat kérdezni, hogy a bácsinak milyen köze van a metodistákhoz? Olvastam, hogy pünkösdi főiskolán tanított, de ő maga baptista.

  • #2 by kozhely on 2019. július 9. kedd - 20:43

   Jók az információi. Matyi bácsi katolikusból lett baptista, majd a pünkösdi főiskolán tanított és hozzánk annyi köze van, hogy személyesen ismerjük régről. Számtalanszor meghívtuk már és ő mindig örömmel jött.

 2. #3 by Koczka on 2019. szeptember 30. hétfő - 14:40

  Én közhelybarát vagyok ígyhát hálás vagyok, hogy ottlehettem Matyibácsi tanításán . Lenyűgözött az a természetesség, tényszerűség és letisztultság, ami jellemezte tanítását. Igehirdetéseiből, árad a szenlélek. Könyvei a “kezdőknek” is érthetőek és lenyűgözőek. Olvassátok és halgassátok őt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: