Morfondír (szerkesztő: Kókai Nagy Viktor)

Mely igen szeretem a te törvényedet, egész napestig arról gondolkodom! Zsoltárok könyve 119,97.

Gyakran éri a keresztyéneket az a vád, hogy nem ebben a világban élnek. Ez a könyv ékes bizonyítéka annak, hogy a keresztyének a jelenben élnek, sőt reménységgel tekintenek előre. Bármiről eszünkbe juthat Isten, nem csak az istentiszteleten vagy Bibliaórán olvasott-hallott igéről. Jó az, ha Istenről nem csak akkor tanakodunk, ha bajba jutottunk és kilátástalannak érezzük az életünket. Eltűnődhetünk Isten nagyságán, szeretetén egy kép, film, reklámszlogen vagy falfirka kapcsán is. Ebbe a könyvbe ilyen történeteket gyűjtöttek össze, hogy érzékeltessék: minden Istenre mutat. Sokféle téma hívta életre a szerzők töprengéseit, sok építő gondolatot, továbbgondolható történetet olvashatunk. Van, akit Kölcsey Huszt című epigrammája, van, akit egy orvosi szaklapban olvasott hír, van, akit Eminem egyik dalszövege és olyan is van, akit a Sziget fesztiválon hallottak ösztökéltek arra, hogy Isten dolgairól elmélkedjen.

Morfondír – kiadja a Kálvin Kiadó

Akik rendszeresen olvassák a Reformátusok lapja Ifjúsági oldalának hasábjain a morfondírokat, azok számára is tud újat adni a könyv, hiszen a 2006-2009 között megjelent legjobb írásokat gyűjtötték össze, amiket jó fotókkal illusztráltak. Az írások fiatalos lendületűek, ám nem csak fiataloknak szólnak.

A szerkesztő arra biztat mindenkit, hogy hasonló gondolatait, írásait bátran juttassa el a szerkesztőségbe, a jó gondolatokra ugyanis mindig szükség lesz.

  1. Hozzászólás

Hozzászólás