Csodakrumpli

Eredeti cím: Faith like Potatoes
színes, dél-afrikai filmdráma, 97 perc, 2006

Rendező: Regardt van den Bergh

Főbb szereplők:
Angus Buchan – Frank Rautenbach
Jill Buchan – Jeanne Wilhelm
Simeon – Hamilton Dlamini

Csodakrumpli - egy újabb igaz történet!

Csodakrumpli – egy újabb igaz történet!

Ez a sztori egy dél-afrikai farmer, Angus Buchan megtérésének, krisztusi emberré válásának igaz történetét mutatja be. A Buchan család Dél-Afrikában él, a férj keményen dolgozik a gazdaságában. Csak a saját erejében bízik, hatalmas megpróbáltatások várják nap mint nap a földeken, küzd a természet erejével, de nem adja fel könnyen az elképzelései megvalósítását.

Angust egy vasárnap nagyon megérinti az igei üzenet és még a templomban úgy dönt, hogy az Urat követi – keresztény felesége nagy örömére. Ettől kezdve, élete drámaian megváltozik. A lobbanékony természetű férfiból egy odaszánt hívő lesz, aki hatalmas tűzzel hirdeti az Igét a környezetében élőknek. Angus megtérését követően az Úr nagy csodákat tesz az életükben. A film érzékelteti a nézővel a hit és a vetőburgonya hasonlóságát: el kell ültetni, majd várni türelemmel, hogy mit tesz vele Isten – nem kel ki vagy bőséges termést ad.

Angus Buchan

Angus Buchan

Ez az a film, amiről elmondható, hogy a keresztény filmkészítés felzárkózott az élvezetes, jó kivitelezésű produkciók közé (pl. Tűzálló), ezzel egy újabb, az Isten-központú szórakoztatás szeletét mutatva meg a világnak. Lenyűgöző az operatőri munka, s a rendező, Regardt van den Bergh fantasztikus bepillantást ad Afrika szépségeibe. Valójában ez egy inspiráló és néha szívet szorító történet, amely szól az egész családhoz. Minden keresztény számára jó példa lehet a film, mely tele van bizonyságokkal és tanulságokkal.

A skót származású Angus Buchan egy zambiai kukorica- és szarvasmarha-tenyésztő volt, aki a gazdálkodás miatt és egy jobb élet reményben költözött családjával Dél-Afrikába. 1980-ban kezdte a „Shalom Ministries”-ben a szolgálatát, hogy hirdesse az evangéliumot a helyi közösségben. Idővel teljes munkaidős evangélista lett. 1998-ban Angus írt egy könyvet az életéről, Csodakrumpli címmel. Ez a könyv vált az azonos című film alapjává 2006-ban, amely Angus történetét, megváltozott életét meséli el. Megtérése óta járja Afrikát és nagy tömegek mennek el evangélizációs alkalmaira. Hivatalos Facebook oldalán úgy ismert, mint “Uncle Angus”. Angol nyelven számos könyve megjelent. Magyar nyelven megjelent a Csodakrumplik című könyve, más írása nem érhető el hazánkban.

A film Magyarországon nem jelent meg DVD-n. Online a Gloria Tv oldalán megnézhető.

Hivatkozás:
– A Csodakrumpli c. film adatai a PORT. hu oldalon
– A Csodakrumpli c. film adatai az IMDB.com oldalon

Hírdetés
  1. #1 by Éva on 2015. június 22. hétfő - 22:51

    A film egészen nézhető, de a könyv… legalábbis a magyar változat egy nagy igénytelenséghalmaz.

  2. #2 by Petya on 2016. május 28. szombat - 22:11

    Olvastam a könyvet, iszonyú béna. Tele van helyesírási, stilisztikai, elgépelési hibákkal, szörnyen zavaró így olvasni és átadni magam az üzenetnek. És nem ez az egyetlen keresztény irodalom, ami maximálisan igénytelen. A film sem valami nagy szám, a 10-ből 4 pontot megüti, ami egész jó.

  1. Megtérés történetek | Köz-Hely Krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: