Dr. Kováts György és Anna: Társra várva

A szerzőpáros 2002-es Jegyesség! Segítség!!! című munkájának folytatásaként megjelent a Társra várva című, munkafüzet jellegű, interaktív könyv. Ahogy az írók fogalmazták, ez egy gyakorlati útmutató a társra várástól a társra találásig.

A 2013-ban megjelent könyv a Jegyesség! Segítség!!! című könyv témájához kapcsolódik

A 2013-ban megjelent könyv a Jegyesség! Segítség!!! című könyv témájához kapcsolódik

A könyv a házassági fogadalomtétel szövegével kezdődik: érdemes előzetesen elolvasni, tanulmányozni, hiszen jó tudni, mire is mondunk igent. Az első házasság történetét is elénk tárják a Biblia alapján:

Ádámnak Évát mutatta be Isten, őt hozta oda segítőtársként. Szerelmes társként. Akire Ádám szíve rádobbant és azt mondta: „Ez már csontomból való csont, és testemből való test…” A férfinak nő a társa, és a nőnek férfi. Nem pedig azonos neműek élnek egymással házasságban.

A könyv elsősorban gyakorló keresztények számára készült, de a világban helyüket keresők számára is sok-sok értékes, hasznos tanáccsal szolgálnak az írók. A könyv a Bibliára épül, s azt hivatott bemutatni, hogy miért fontos felkészülni a házasságra. Biztos lehetsz abban, hogy egy társ el van készítve számodra. – biztatnak a szerzők. Azonban több kérdés felmerül: Van-e hozzád illő társ? Van-e igazi? Mit jelent az igazi? Isten nélkül is megtalálható? Lehetünk-e egyedül boldogok? Mik a kapcsolatteremtés alapelvei? Hogyan vezet Isten? Mire való a jegyesség? Mit jelent a jegyesség időszaka alatt a formálódás és várakozás? Miért fontos már ekkor is a hűség és tisztaság? Miért fontos egy kapcsolatban a kommunikáció? Miért kell felkészülni a házasságra? Mi a házasság biztos alapja?

A grafika és a könyv borítója B. Kováts Eszter munkája

A grafika és a könyv borítója B. Kováts Eszter munkája

A 39 éve házas szerzők segítenek végiggondolni ezeket és más fontos kérdéseket, segítséget nyújtanak, hogy elkerüld a buktatókat, és biztatnak, hogy van remény! A könyv tulajdonképpen egy kellemes beszélgetés a szerzőkkel, akik kérdéseket vetnek fel, és válaszolnak a kérdéseidre. Az elméleti és atyai-anyai tanácsok mellett helyenként illemtani útmutató is található.

A 12 fejezetben található szeretet-szerelem teszt, kapcsolati és jellem tesztek, olvasói kérdések. A könyvet érdemes tollal a kézben olvasni, hogy megválaszold az egyes témák kapcsán felmerülő kérdéseket – erre kis helyet hagy a könyv. Érdemes a jövendőbeliddel olvasni és végigbeszélni a fejezetek témáit. Ne felejtsük: megéri, ha jól felkészülünk, hiszen az ember egy életre házasodik!

Ragasztottál már össze két képet, szorosan, folyékony ragasztóval? Ahol a két papírlap szorosan találkozik, ott többé lehetetlen „szétválasztani” őket – csak szakítani lehet. Mindkét kép sérülni fog. Ilyen a válás. Ha valaki ezt választja, sérülni fog benne mindkét fél – a gyerekekről nem is beszélve!

Hírdetés
  1. #1 by KSzD on 2013. december 27. péntek - 23:19

    Kedves Testvérek! Karácsonyra kaptam ezt a könyvet és még csak pár oldalt olvastam, de a vonaton annyira nem akartam olvasni, mert folyton elbőgtem magam olvasás közben. Azt már látom, hogy nagyon jó könyv lesz ez! Köszönet az ajánlóért! Áldás!

  2. #2 by zsotza on 2014. július 6. vasárnap - 15:20

    Jó könyv lehet! Hol lehet megvásárolni? Olasta valaki?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: