A születés

Eredeti cím: The Nativity Story
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 101 perc, 2006

Rendező: Catherine Hardwicke

Főbb szereplők:
Mária – Keisha Castle-Hughes
József – Oscar Isaac
Heródes király – Ciarán Hinds

Egy életre szóló utazás, egy halhatatlan történet

Egy életre szóló utazás, egy halhatatlan történet

A film visszarepít a Messiás korába. Szép, látványos, elgondolkodtató alkotás Jézus Krisztus születésének körülményeiről. Bemutatja Mária és József nehézségeit, lelki harcait, győzelmeit, valamint a hit erejét. A Születés című film azt a nagy természetfölötti titkot próbálja elmondani, hogy Isten emberként jött hozzánk. Catherine Hardwicke, a rendezőnő a Biblia alapján, aprólékosan építi fel a film cselekményét. A Máté és Lukács szerinti bibliai beszámolók alapja szolgálatalja a történet keretét. A filmet nagyon szépen fényképezett jelenetek, jó színészi játék jellemzi.

Máriát egy 16 éves színésznő alakítja

Máriát egy 16 éves színésznő alakítja

A dráma Jézus születésének időszakára összpontosít. Názáretben, a tinédzser Mária jegyese a helyi asztalosnak, Józsefnek. Máriát meglátogatta egy angyal, és azt mondta, hogy szűzként szüli Isten fiát, a világ megváltóját. Amikor Mária visszatér Erzsébettől, észrevehetően gyermeket vár, s ennek láttán az egész város felháborodik, József is keserű, ám álmában az angyal elmondja, hogy Mária teljesíti be a próféciát. Eközben a népszámlálás minden férfit és családját arra kényszerít, hogy visszatérjen a születési helyére, így József és Mária egy hosszú és fáradságos utat tesz Betlehembe. A gonosz Heródes király kihasználja a népszámlálást, mert azt hiszi, hogy így csapdába csalhatja a trónkövetelőt Dávid városában. A fáradságos út során Mária ráébred, hogy József egy önfeláldozó, jó ember. A szeretet és a bizalom nő közöttük. Mivel Betlehemben senki sem fogadja be őket, a kis Jézus egy istállóban születik meg. Amikor Heródes király megtudja, hogy megszületett a hatalmát veszélyeztető Messiás, parancsot ad katonáinak, hogy öljenek meg minden két évesnél fiatalabb gyermeket.

Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és támasztok Dávidnak igaz magvat, és uralkodik mint király, és bölcsen cselekszik és méltányosságot és igazságot cselekszik e földön.Az ő idejében megszabadul Júda, és Izráel bátorságosan lakozik, és ez lesz az ő neve, amellyel nevezik őt: Az Úr a mi igazságunk! Jeremiás könyve 23, 5-6

A film megjelent DVD-n, több keresztyén filmes oldalon fellelhető, valamint online megtekinthető itt:

A születés from John on Vimeo.

Hivatkozás:
A születés a mozikban
A születés c. filmről az IMDB-n

Hírdetés
  1. #1 by Andrea on 2016. december 24. szombat - 17:28

    EZ nagyon-nagyon-nagyon jó film. Biblikus, kedves, lassú sodrású film, épp ilyen nyugodt mozira van szükség karácsonykor. Hálás vagyok, hogy itt, a honlapon is megnézhető. nagy kincs! Köszönöm!

  2. #2 by H. Kata on 2017. augusztus 27. vasárnap - 14:32

    Már ezt a filmet is láttam és gyönyörű! Akinek fontosak az érzelmek, azoknak nagyon tetszeni fog.

  1. Együtt karácsonykor | Közhely krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: