Kövesd Jézust

Hetekkel ezelőtt tanulmányozni kezdtünk egy füzetet, mely a Lelki növekedés című sorozat első könyve. Barry St Clair, a szerző, az ötrészes sorozat első füzetének a Kövesd Jézust (Following Jesus) címet adta. A második könyv címe „Legyen egyedül Istennel töltött időd”, a harmadiké „Tedd Úrrá Jézust”, a negyediké „Beszélj hitedről másoknak”, az ötödiké „Növekedj”. Az öt tanítványsági tanulmányfüzet célja a növekedés és hogy fontos láncszemmé tegyenek a megsokszorozódási folyamatban. „Jézus Krisztus pozitív változásokat hozott az életembe. Ő meg tud változtatni téged is, sőt fel tud használni arra, hogy megváltoztass másokat.” – írja a szerző. A magyar nyelvű fordításokat a Kinyújtott kéz Alapítvány készítette, ami a Reach Out Ministries hazai képviselője. Az USA-ban 1986-ban megjelent füzetet Köves Gábor fordította magyarra.

Kolosse2_6_7

Az előtted álló cél

Dr. Barry St. Clair, alapítója és elnöke a Reach Out Youth Solutions nevű szervezetnek, ahol ifjúsági vezetőket képeznek az USA-ban és harminc országban, több mint három évtizede. Barry az ifjúsági evangelizáció igazgatója a déli baptista missziói testületnek. Vágya, hogy Jézust megismerjék és befogadják a fiatalabb generációk is. Több, mint 30 könyvet írt. Barry St. Clair a világ minden táján járt már előadásokat tartani fiatalok és ifjúsági munkások számára.

A könyv célja, hogy eljusson azokhoz, akik követni szeretnék Jézus Krisztust. De mit jelent valójában követni? Ez a könyv segíthet a Krisztus ismeretével kapcsolatos kérdések pontosításában. A tanulmányozó megtapasztalhatja Isten szeretetét, felfedezheti Isten akaratát, gyarapodhat bibliai ismeretben és Jézus elkötelezett tanítványává válhat. Ez a könyv alkalmas egyéni és csoportos tanulmányozásra. A könyv egy bibliatanulmányozó csoport tagjaként, egy vezető segítségével használható jól. A csoport mindegyik tagja hétről-hétre használja ezt a könyvet személyes tanulmányozásra és növekedésre. Egyedül is végig lehet venni, rendszeres tanulmányozással, pl. heti egy leckét átvéve.

kovesd_Jezust konyv

A Kövesd Jézust című 132 oldalas füzet a Lelki növekedés sorozat első kötete, melyben a szerző tíz bibliatanulmányon keresztül segít megragadni a Jézus Krisztussal való élet alapjait, és segít elindulni a tanítványság ösvényén. A könyv tartalmaz Bibliaolvasási tervet, segíti az Ige tanulását a bibliavers tanulási lapokkal (Károli, ökumenikus és protestáns új fordítás szerint) és az üzenet személyes alkalmazását.

Tartalomjegyzék:
Biztos vagy-e benne? Biztos vagy-e az üdvösségedben?
A nagy felfedezés – Felfedezni Isten célját az életeddel
Rengeteg szeretetet – Elfogadni Isten szeretetét
A szeretet kíméletes – Önmagad és mások szeretete
Benned él – Megtapasztalni Krisztus jelenlétét
Isten mondja… – odafigyelni Isten Igéjére
Beszélgetés Istennel – kommunikáció imádságban
Az Ő formájában – a tanítványság értelmének felfedezése
A tanítvány tervrajza – tudd meg, mi Isten akarata az életeddel
Jó, jobb, legjobb – a fontossági sorrend

 1. #1 by Fecó on 2017. május 6. szombat - 22:42

  Az “Eldőlt szívemben, követem Jézust” című dalt én más szöveggel ismerem. Ezzel:

  Elhatároztam, követem Jézust,
  Elhatároztam, követem Jézust,
  Elhatároztam, követem Jézust,
  Nincs visszaút, nincs visszaút!

  Mögöttem a világ, előttem a kereszt,
  Mögöttem a világ, előttem Jézus,
  Mögöttem a világ, előttem a kereszt,
  Nincs visszaút, nincs visszaút!

  Határozd el most, követed Jézust,
  Határozd el most, követed Jézust,
  Határozd el most, követed Jézust,
  Nincs visszaút, nincs visszaút!

  Ezzel a szöveggel szerintem sokkal jobb.

  • #2 by kozhely on 2017. május 7. vasárnap - 14:40

   Köszönjük szépen a hozzászólást. Ez a dal egy indiai keresztény misszionárius, Sadhu Sundar Singh által írott dalszöveg, tehát többféle magyar fordítása létezik. Mindenki maga érzi, melyik fordítás áll hozzá közelebb. A gyülekezetben mi is inkább az általad leírt változatban énekeljük a dalt.

 1. Gyülekezeti tag vagyok | Közhely krónikák
 2. Legyen egyedül Istennel töltött időd! | Közhely krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: