Tűzálló

Eredeti cím: Fireproof
További ismert filmcímek: Tűzbiztos, Tűzbiztos szerelem, Szerelempróba
színes, amerikai filmdráma, 122 perc, 2008

Rendező: Alex Kendrick

Főbb szereplők:
Caleb Holt – Kirk Cameron
Catherine Holt – Erin Bethea
Michael Simmons – Ken Bevel
Wayne Floyd – Stephen Dervan
Terrell Sanders – Eric Young

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jakab 1,12)

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jakab 1,12)

Caleb Holt tűzoltó nap mint nap életeket ment. Hivatása gyakorlása közben a lángoló épületek belsejében a tűzoltóparancsnok mindig tartja magát a tűzoltók legfőbb szabályához: soha ne hagyd cserben a társad! A szabály a magánéletében is érvényes, de vajon tűzállóvá tehető-e még a feleségével megingott kapcsolata? A főszereplő munkája az életmentés, ezúttal azonban élete legnehezebb feladata előtt áll: a házasságát kell megmentenie. Az egykor boldog párt két év házasság után eltávolították egymástól a karrierrel, anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A Merj szeretni! (The Love Dare) program valójában egy negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan legyen ereje egy olyan valakiért küzdeni, aki esélyt sem ad erre? A film végére kiderül, hogyan cselekszik Isten a házasok életében.

A film üzenete az, hogy a házasságot tisztelni kell, érdemes érte küzdeni. A házasság a társadalom tartópillére, ha összeomlik, a család és a közösség vele együtt omlik össze. Istennek terve van a házassággal, az alkotók ezt a tervet szeretnék méltó módon bemutatni.

„A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt ölelte át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország (USA) minden részéből. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyűrűt vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelődtek egymással. Boldoggá tesz, hogy Isten működik, és megváltoztatja az emberek életét” – nyilatkozott Alex Kendrick, az író-rendező.

A film nem, a könyv viszont kapható magyarul

A film nem, a könyv viszont kapható magyarul

A Tűzálló című New York Times-bestseller regény a nagy sikerű Tűzálló című film alapján készült. A kapcsolatmentő tanácsok jól alkalmazhatók a házasságban, de akár egyéb, pl. rokoni viszonylatban is. Időnként mindenkinek szüksége van megerősítésre! Hívőknek és hitüket keresőknek, megingott házasságban élőknek ajánlott az elolvasására!

A film Magyarországon nem jelent meg DVD-n. Online itt megnézhető.

Hivatkozás:
A Tűzálló című film adatai
nicelife.hu
Fireproof: film a tűzbiztos házasságról

Hírdetés
  1. #1 by Nagy Tibor on 2019. március 13. szerda - 01:48

    Tud- evalaki segíteni? Ennek a filmnek van e folytatása? A Tűzbiztos szerelemnek?

    • #2 by kozhely on 2019. március 14. csütörtök - 19:35

      Kedves Tibor! Nincs folytatása a filmnek. Tűzbiztos szerelem, Szerelempróba, Tűzbiztos házasság, Tűzálló – mindegyik a Fireproof című filmnek a magyarított címei, keresztény – és egyéb – körökben valóaban sokféleképpen emlegetik, használják. Üdv, a Szerkesztők

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: