Napi menü

Gondolatok, igék, imádságok John Bush rajzaival

Fordította és szerkesztette: Galsi Árpád

Fordította és szerkesztette: Galsi Árpád

Keresztyén karikatúra? Ez valami vicc? Az komolyan. Egy kép néha valóban többet mond ezer szónál. A karikatúrák pedig olyan képek, amelyek a görbe tükör képén keresztül beszélnek. A Napi menü egyfajta rendhagyó áhítatos könyv, amelyben találkozik a vicces és a komoly. John Bush amerikai grafikus találó karikatúrái, valamint hozzájuk kapcsolódó bibliai idézetek, gondolatok és rövid imádságok segítenek mélyebben megérteni a Bibliát, a keresztyén hitet és életet. – olvasható a könyvről a Kálvin Kiadó oldalán.

A hit vicces alakja (The Funny Shape of Faith) című könyv rendhagyó áhítatokat tartalmaz, amely meri felfedezni és használni a humort a Bibliával kapcsolatban. A kiadvány újszerűsége, hogy egyesíti a karikatúrák segítségével a bibliai szövegeket, a mély gondolatokat és imádságokat, melynek az év minden napjára kínálnak üzenetet. Az eredeti, angol nyelvű kiadvány 158 áhítatot tartalmaz, tizenhat kategóriába elrendezve, mint például: “Isten és a szex”, “Sajátosságok”, “Én vagyok az Úr, a te Istened, tehát figyelj rám!” Az eredeti kiadvány az amerikai Augsburg Fortress Kiadó gondozásában jelent meg 2007-ben, a szerkesztők célközönsége az ifjúság volt. Az eredeti elmélkedések írói: Lou Carlozo, Mark K. Johnson, Rebecca Ninke, Carla Thompson Powell, Darin Wiebe. A hazánkban 2015-ben megjelent könyv az eredeti alapján készült válogatás, amit Napi menü címmel a Kálvin Kiadó fiataloknak és fiatal felnőtteknek ajánl.

És valóban ez nem csupán egy újabb áhítatokat tartalmazó kiadvány. Ez a könyv azok számára tökéletes, akik szeretik az újdonságot, az elevenséget, a szórakoztatást. A humor és a keresztény élet szórakoztató elegye született meg. Használható napi vagy heti áhítathoz, imádsághoz, egyénileg vagy csoportban. Az eredmény pedig nevetés, tanulás, és hitbeli növekedés.

... az ember nem csak kenyérrel él...

… az ember nem csak kenyérrel él…

John Bush La Crosse-ban, Wisconsinban nőtt fel. Közel harminc éven át élt Minnesotában feleségével, Nancyvel, és gyermekeikkel: Maggie-vel, Jackkel, és Henryvel. John Bush szabadúszó karikaturista, rekreációs kosárlabdázó, golfjátékos, és gyermekei iskolájában gyakori és lelkes önkéntes volt. Ötvenkét évesen tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Tíz hónapon át tartott a kemény küzdelem, ám 2006 július végén elvesztette a csatát. Halála előtt rajzait egy gyűjteménybe rendezte.

Hírdetés
  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: