Molnár Róbert: Egy politikus, akit rabul ejtett Isten

„Ez a könyv nem egy emberről, nem egy politikusról, hanem a csodálatos Istenről szól! Az Ő formáló kezemunkájáról, amely képes mindenkit, még a politikusainkat is magához vonzani. E könyv szól a szenvedésről, a reménytelenségben felragyogó reményről, a megtalált útról, és az ember szüntelen formáltatásáról. Nemcsak a szerző életéről, hanem mindannyiunkéról! Isten gyarló eszközeként, az Ő kegyelmére hagyatkozva, magam is ajánlom szeretettel e kötetet.” – írja ajánlójában Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke.

A könyvben az egykori parlamenti képviselő vallomását olvashatjuk arról, hogyan talált rá Isten

A könyvben az egykori parlamenti képviselő vallomását olvashatjuk arról, hogyan talált rá Isten

A szerző nem végzett teológiai tanulmányokat. Ez a könyv sem teológiai mű. Ez a könyv nem más, mint olvasmányos tanúságtétel, magvetés, őszinte feltárulkozás, ösztönzés, útmutatás, hitvallás, hálaadás, mely mindezek mellett életrajzi ihletettségű írás, ahol a küzdő ember kérdései is megfogalmazódnak. Sem a magyarokra, sem a keresztényekre nem jellemző, hogy nyíltan beszéljenek bűneikről, gyötrelmeikről, hitükről, házasságuk válságáról. Molnár Róbert minden tabut félretéve, őszintén beszél ezekről. A hat fejezetből álló tanúságtétel 2011-ben már a 3. kiadását élte meg!

A könyv bemutatja, hogy Molnár Róbert hogyan adta át az életét az Úrnak és miként hagyja, hogy Isten vezesse. A könyv olvasása közben a szerző élete egy tündérmesének tűnik: csodálatos, kedves család, s egy elhivatott polgármester képe tárul elénk. Molnár Róbert Kübekházán nevelkedett, oda köti minden, s most, napjainkban is ott polgármester. Mint egy álom! Az olvasás során kiderül, hogy sok-sok nehézségen kellett keresztülmennie ahhoz, hogy meghallja és megértse Isten akaratát. Gyermekkortól-felnőttkorig, napjainkig megismerhetjük a szerző életét. Saját szavaival meséli megtérése történetét és azt a lélekmentő szolgálatot, amit az Úr a szívére helyezett polgármesterként, elkötelezett hívőként, Isten hűséges szolgálójaként. „Vezetőként fontos persze, hogy elősegítsem a mi kis falunk anyagi gyarapodását, s az ébredésért, a lélekmentésért munkálkodjam.” – vallja szerényen az író, aki feleségével és három gyermekével az Isten tenyerén, Kübekházán él.

Lehet egy hívő ember politikus? Isten és a politika említhető együtt? Összetartozhatnak ezek a fogalmak? Az ötödik fejezetben Molnár Róbert maga is felteszi a kérdést, melyet meg is válaszol: „Milyen az Istennek kedves politika és politikus? Ha két szóval kellene jellemezni, akkor csak annyit írnék: „hittel szolgáló”.”

„…számomra e napig nem osztott a sors túl nagy lapokat a sikertelenségből, hiszen szépen alakult a karrierem, amelyet ma már inkább csak életpályának nevezek. Amit elterveztem, szinte egytől egyig mind valóra vált. Egy percig sem voltam munkanélküli, hisz első munkahelyemen, a tejüzemben kezdtem dolgozni, miközben külsős újságíró lettem, aztán alig húsz évesen bekerültem a nagypolitika másodvonalába, majd huszonhét évesen az ilyen korban elérhető politikai karrier csúcsára.” – írja az első fejezetben, majd így folytatja: „Amikor 2002-ben véget ért a politikai karrierem, kérdőre vontam Istent: miért kaptam ezt? Hát nem láttad, hogy mennyi mindent tettem? Ő azonban néma maradt. Nem szólt semmit. Azt gondoltam, hogy akkor itt a vége! Nem így lett. Igazán csak ekkor kezdődött minden! Ma már nagyon hálás vagyok érte, mert minden úgy jó, ahogyan velem történt… Így tudott rabul ejteni az Isten!”

A könyv legfőbb üzenete, hogy Isten ma is tud csodákat tenni, és a hit ma is csodákra képes! Jobbá lenne a világ, ha keresztényként élnénk meg minden napot!

Hírdetés
  1. #1 by Juhász Barbara on 2015. április 5. vasárnap - 22:19

    Köszönöm. Jó volt olvasni ezt az ajánlót! Megosztom másokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: