Lovas András: Mozdulj rá: ez más!

Sokan bizonyára emlékeznek a ’90-es évek végi Cherry Coke reklámszövegre. „Mozdulj rá: ez más!” A szerző eme reklámszlogen mentén beszél az egészen másról. A 2009-ben, a Koinonia Kiadó gondozásában megjelent evangélizációs füzet szerzője arra kéri az olvasót, hogy adjon egy esélyt az egészen másnak, Istennek. Annyiszor hisszük azt, hogy ha mást teszünk, mint a többi ember, ha mást eszünk/viselünk, ha másként viselkedünk, akkor megváltozunk, különbözni tudunk, sőt, különlegesek leszünk. Sokszor menekülünk bele ezekbe a felszínes változásokba, miközben belül mégsem válunk mássá. A vágyak kergetése, az elérhetetlen álmok utáni sóhajtozás csak a fájdalmas reménytelenségbe sodorja az embert. Létezik mégis valami más, ami változást hozhat az ember életébe!

A szerző Lovas András református lelkész, az illusztrátor Kasza Julianna

A szerző Lovas András református lelkész, az illusztrátor Kasza Julianna

„Ha van egészen más, ha létezik, akkor az Isten kell, hogy legyen. Az Isten szó definíciójában benne van, hogy ő egészen más, mint mi. Ha léteik Isten, akkor ő egészen más valóság, mint amit eddig tapasztaltunk: kívül áll az általunk megélt világon. Ő a végső valóság. (…) Ha már kipróbáltál sok mindent – hiszen ez a mai kor éppen arra bátorít, hogy próbáljunk ki mindent, ami tetszik, kóstoljuk meg, és döntsük el, hogy jó-e nekünk – akkor most csak arra kérlek, hogy légy becsületes és őszinte, és vizsgáld meg ezt az alternatívát is, az Istennel való találkozás alternatíváját.” – olvashatjuk a könyv 9. oldalán.

Lovas András: Mozdulj rá: ez más! - című könyve a Koinónia Kiadó gondozásában jelent meg

Lovas András: Mozdulj rá: ez más! – című könyve a Koinónia Kiadó gondozásában jelent meg

Istent, ezt az egészen mást mutatja be négy rövidke részen keresztül az író. Az első fejezetben az egészen mást mutatja be a János 1,1-13. alapján. A további három részben is János evangéliumán keresztül mutatja be az egészen mást, aki eljött közénk, aki emberré lett, aki a bűneinkért, értünk szenvedett kereszthalált.

Lovas András budapesti református lelkész munkája ez a filozofikus, mégis közvetlen hangvételű, minden korosztály számára üzenetet hordozó írás. A könyv illusztrációit a számos szakmai elismeréssel, nemzetközi díjjal kitüntetett Kasza Julianna készítette.

Hírdetés
  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: