Isten igéjének tanulmányozása

 

Két héttel ezelőtt Larry segítségével folytattuk Isten igéjének tanulmányozását, a Filippi 1, 7-8. versek alaposabb megismerését:

Amint hogy méltó, hogy én ilyen értelemben legyek mindenitek felől, azért, mert én szívemben hordalak titeket, mint akik mind az én fogságomban, mind az evangyéliomnak oltalmazásában és megbizonyításában mindnyájan részestársaim vagytok a nékem adott kegyelemben. Mert bizonyságom az Isten, mely igen vágyakozom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szerelmében. (Filippi 1, 7-8)

Larry korábban Luther Márton (1483-1546) Bibliatanulmányozó módszerét mutatta be és ennek alapján folytattuk az ige tanulmányozását. Ennek az 500 éves Bibliaolvasó- és tanulmányozó módszernek öt lépése van:
1. Megértjük Isten igazságát.
2. Megköszönjük Istennek az igazságát.
3. Beismerjük, hogy nem élünk az Ő igazsága szerint.
4. Kérjük Istent, hogy segítsen az Ő igazsága szerint élni.
5. Imádkozzunk más emberekért és szükségeikért.

Egy héttel később Gerry az 1. Zsoltár alapján tanított a boldogságról.

Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lészen. Nem úgy a gonoszok, hanem, mint a polyva, amit szétszór a szél. Azért nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletben; sem a bűnösök az igazak gyülekezetében. Mert tudja az Úr az igazak útját; a gonoszok útja pedig elvész.(Zsoltárok 1, 1-6.)

Mindenki keresi a boldogságot, nem csak a költők, írók, zenészek, filozófusok…

“A boldogság a napkelte a kikötő felett. A fagyi a kánikulában. A hullámok a hangja az utca végéből. Ahogy a kutyám hozzám bújik a kanapén. Esti séták. Remek filmek. Viharok. Egy jó sajtburger. A péntek. A szombat. Még a szerda is. Ha a vízbe dugom a lábujjam.”(Jennifer E. Smith)
“Akinek nyugtalan vágyai vannak, az nem boldog. A boldogság az, amikor nem vágyunk semmire.”(Wass Albert)
“A legnemesebb boldogságforrások egyike, amikor már nem mi számítunk, hanem mások.”(Boldizsár Ildikó)

Te mikor vagy boldog? Ha pihenhetsz, feltöltődhetsz, ha Istennel jó a kapcsolatod? Mi a mai világban a boldogság? Egy találkozás a rajongott személlyel? Eljutni minden érdekes, izgalmas helyre? Menő dolgok vásárlása a boldogságunk érdeklében? Ezeknek nem sok köze van a valódi boldogsághoz. Tény, hogy minden ember a szíve mélyén vágyik a boldogságra. Istennek nem terve a világban a szomorú és rossz dolgok előidézése. A fogyasztói társadalomban nehéz a boldogságot megélni. Ha a szomorúságainkban, vagy az üldözések során is boldogok tudunk maradni, az jól mutatja az Istenhez tartozást. Neked mit jelent a boldogság?

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: