Az erőt adó remény

Az értelmező szótár szerint “a remény kellemes előérzet, melyet valószínűleg bekövetkező valamely jónak várása támaszt és táplál bennünk. Ellenkezője a félelem, melyet valamely jövendő rossznak lehetősége okoz.” A remény mindig erőt ad, bátorít, éltet. A reménység boldog (ld. Titusz 2,13). A remény a legszebb bizonyságtétel. A remény nem egy érzés, hanem egy döntés. Döntés, ha tudod, hogy mi, még inkább ki a reménységed. Neked miben van a reménységed? Isten itt volt, itt van és itt lesz. Isten szeret és szeretni fog, rajtad áll, hogy mit választasz.

hitremenysz

Múlt vasárnap egy amerikai lelkipásztornő bizonyságtételét olvasta fel Ildikó. A bizonyságtétel 2009-ből származik, amikor a michigani Spring Arbor Free Methodist Church tagjai a reménységről szóló tanításokat és bizonyságtéteket hallgathattak. A fordításért köszönet Bartha Katának.

Az Ő nevében reménykednek majd a nemzetek – írja a Máté evangéliuma. A mi reményünknek neve is van. Jézus Krisztus a mi reményünk, aki felemeli a fejünket, hogy mindig arra nézzük, ahonnan őt várjuk, mert az ő általa kapott örök élet és az ő visszatérése a mi reményünk. Nem csak úgy élünk céltalanul, hanem tartunk valahova. Az utunkon szembejövő nehézségeken is ez a remény segít át minket. A reménységünk védi az elménket és tanúságtétel az elveszetteknek.

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: