A tanítványság kérdései

A Szentírás Szövetség újabb kiadványát tanulmányoztuk az elmúlt 8 hétben. A tanítványság kérdései című munkafüzet a Filippi levél tanulmányozását segítette elő. A tanulmányozás kis, gyülekezeti csoportban zajlott, az alkalmakat Ildikó, Gerry, Larry és Péter vezette.

tanitvanysag

A kiadványok a Szentírás Szövetségnél jelentek meg.

„Pál és Timóteus Filippibe mentek, hogy Jézusról beszéljenek az embereknek. (…) Újonnan hitre jutott keresztyének egy kis csoportját hagyták maguk mögött a városban. Pál nekik írta ezt a levelet a római börtönből. Ezzel akarta bátorítani a Filippiben élő új keresztyéneket, segíteni őket, hogy folytassák a keresztyén életet a nehéz időkben is, emlékeztetni őket a Jézus Krisztusról szóló örömhírre, ellátni őket gyakorlati tanácsokkal, hogy mit jelent Krisztus követőjeként élni.” – 4. oldal, A tanítványság kérdései című munkafüzet.

A történelmi hátteret tanulmányozva beszéltünk arról, ki volt Pál, mikor, hol, kinek és miért írta ezt a levelet, valamint hogy mitől egyedi ez a levél? Olyan jó a Bibliatanulmányozásnak ez az interaktív formája! Nem csak az ismeretanyag bővítését segítette elő, de mindenki elmondhatta a véleményét, feltehette a kérdését. Maga a munkafüzet is interaktív, sok kérdéssel, jegyzetelési lehetőséggel segíti a tanulmányozást. Külön előnye, hogy a nehezebben érthető szavak és kifejezések magyarázatával segíti a megértést.

filippi

Sok kérdés felmerült az olvasott igeszakaszok kapcsán, mint pl. Mit tanít Pál a keresztyén életről? Hogyan lehet örömünk Krisztusban?, vagy Miért adjunk hálát Istennek? Minek örülhetünk? Mi tesz boldoggá minket? Lehetünk-e elég jók Istennek? Miért szoktunk aggódni? Hogyan tanulhatunk meg elégedettnek lenni? Hogyan válhatunk jó példává mások számára? Minden tanulmányozott rész után emlékeztető igeversek tanulása várt a gyülekezetre.

  1. #1 by Bella on 2016. december 24. szombat - 10:52

    Mi is hasznaltuk mar hazicsoportban,masik tipusu fuzetet is a sorozatnak.tenyleg nagyon jo.remelem a csoport mi den tagja elvezte a tanulmanyozast.boldog karacsonyt.

  1. Találkozzunk a Közhelyben 2017-ben is! | Közhely krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: