Gyülekezeti kirándulás Vácott

vac1

Nincs könnyű dolga annak, aki kirándulást próbál szervezni úgy, hogy korra, nemre, egészségügyi helyzetre, érdeklődésre, szabad időre való tekintettel minél több ember részt tudjon venni, és még az idő is megfelelő legyen, esőmentes, se túl hideg, se túl meleg. Ezeket a szempontokat próbáltuk szem előtt tartani, amikor kitűztük a június 11-iki szombatot, hogy Vácra menjünk. Az időjárás előrejelzés ugyan délutánra esőt jósolt, néhányunknak előre nem látható elfoglaltságok jöttek közbe, de azért tízen összejöttünk a Nyugati pályaudvar jegypénztáránál, készen állva a kirándulásra.

vac2

Ragyogott a nap, élveztük a kényelmes vonatot, a jó beszélgetéseket, szinte észre sem vettük, hogy már megérkeztünk. Manna férje, Tibor volt az idegenvezetőnk, aki Vácott született, nevelkedett, így jól ismeri a várost. Javaslata alapján első utunk a piacra vezetett, hogy jól “belángosozzunk”.

vac4

Miután így elegendő erőt gyűjtöttünk, nyakunkba vettük a várost, hogy megnézzük a legfőbb látnivalókat. Tibor fantasztikus idegenvezető volt, számtalan személyes történettel fűszerezte a város bemutatását. Persze útközben pihenni is kellett, így aztán leültünk mindenhova, ahova csak lehetett. Ismerkedtünk a várossal, kezet fogtunk a vízhordó lánnyal, és elszavaltuk az Anyám tyúkja című verset a ház előtt, ahol Petőfi szülei laktak 1847-48-ban, és ahol a költő a verset írta.

Sétáltunk és fagyiztunk a Duna-parti sétányon, megnéztük a püspöki palotát, a diadalívet, az eredeti, XI.századi városfalat I. Géza szobrával, és mire felültünk a hazafelé tartó vonatra, eleredt az eső. Hálával szívünkben, jóleső fáradtsággal lábunkban ültünk a vonaton.

Többször kellene együtt kirándulnunk!

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: