Házasság hete 2016-ban is

Mi a házasság hete? Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. (Bővebben: http://hazassaghete.hu/)

Az idei házasság hete rendezvénysorozat arcai Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zenepedagógus és felesége, Hegedűs Katalin zongoraművész, karvezető, zenetanár. Itt tekinthető meg a velük készült riport:

Gyülekezetünk is csatlakozott a kezdeményezéshez, immáron 5. alkalommal veszünk részt a Házasság hete programsorozatban. Ennek keretein belül idén is, ahogy a korábbi években, filmklubot szervezünk. Február 20-án 15 órától az Üdvözítő utak című amerikai filmet vetítjük. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
mm_filmplakát_udvozito utak

Gary Chapman neve szinte teljesen összeforrt a szeretetnyelvek fogalmával: az „elismerő szavak”, a „minőségi idő”, az „ajándékozás”, a „szívességek” és a „testi érintés” nyelvének elsajátításával nagyon sokan számolnak be kapcsolataik és életük jobbra fordulásáról. Chapman doktor sikerének egyik titka a hitelessége: több mint negyvenöt éve él házasságban, és harmincöt éve foglalkozik lelkigondozással, illetve párkapcsolati tanácsadással. Közelgő magyarországi látogatása alkalmából exkluzív interjút adott a Family magazinnak. A teljes interjú elolvasható a Family magazin weboldalán. Az öt szeretetnyelvről pedig itt nézhető meg egy videó:

A Házasság hete apropóján jó szívvel ajánlunk néhány olvasmányt, melyek a házasságról, párkapcsolatról szólnak. Gary Chapman egyik ismert írása A házasság négy évszaka című könyve.  Dr. Pálhegyi Ferenc: Keresztyén házasság, valamint Sz. Kiss Mária: Küzdeni a kapcsolatokért című könyvei sok érdekességgel szolgálnak a keresztyén pároknak. Filmkedvelőknek a Fogadom című romantikus filmet ajánljuk.

Tóth Barnabás csodálatos kisfilmje a szeretet erejét mutatja be. Aki még nem látta, itt az idő, hogy megnézze:

MY GUIDE from Barnabás Tóth on Vimeo.

  1. Házasság hete 2017-ben | Közhely krónikák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: