Gondolatok a hegyi beszédről – 2. rész

Nyár elején kezdtünk el foglalkozni a hegyi beszéddel, melyet azóta is tanulmányozunk. Ebben a bejegyzésben három nagyszerű tanítást közlünk.

Norbi az alábbi Igéről beszélt:

Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet. Máté 5,5

Egy héttel később Eric Barnes tanítását hallhattuk.

Hálásak vagyunk Szilviának, aki moderált, Rékának, aki fordított, és Ericnek, aki arról tanított, hogy éhségünk és szomjúságunk csillapításához több kell, mint étel és ital.

Hálásak vagyunk Szilviának, aki moderált, Rékának, aki fordított, és Ericnek, aki arról tanított, hogy éhségünk és szomjúságunk csillapításához több kell, mint étel és ital.

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Máté 5,6

Eric összehasonlította a földi, mindennapi éhségünket, szomjunkat a Jézus által említett éhséggel, szomjjal. A jóléti társadalmakban az emberek nem szeretnek éhesek lenni. Amerikai példákat hozott, hány gyorsétterem mennyi dolgozója munkálkodik azon, hogy mindenki rögtön csillapítani tudja az éhségét. Boldogok, akiknek éhsége, szomjúsága ki van elégítve. Ezenkívül lakás, ruházat, pénz, értelmes munka, hírnév, fontosságérzet, hatalom mind-mind szükséges a földi boldogságunkhoz. Hajszoljuk, üldözzük ezt a fajta boldogságot. De Jézus mást mond. Isten képmására teremtettünk, nekünk több kell a boldogsághoz, mint vegetatív szükségleteink kielégítése. Ezek csak pillanatnyi, ideig-óráig tartó boldogságot adnak. És soha nem hoznak teljes megelégedettséget, hiszen mindig többre és többre van szükségünk, hogy boldogok legyünk. Ez pedig egyfajta függőséget okoz. Rockefellert, aki köztudomásúan a világ egyik leggazdagabb embere volt, egyszer megkérdezték, hogy mennyi pénzre lenne még szüksége a teljes boldogsághoz. Még egy kicsit többre – hangzott a válasz. De a végső éhség, az ŰR még mindig ott van a lelkünkben, amit csak Jézus tud betölteni. Ha éhes vagyok, üres vagyok, függök valamitől/valakitől. Én magam nem tudom kielégíteni az éhségemet. Oda kell mennem Istenhez, elfogadnom az Ő igazságosságát. Ami nem az én igazságom. Akkor élhetem meg mélyebb minőségét a boldogságnak. Az éhség emlékeztessen minket arra, milyen nagy szükségünk van Istenre. Amikor el tudjuk fogadni Isten szeretetét, az a valódi boldogság! “Gyertek hozzám, akik mind, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11:28) Ezt a fajta megnyugvást, ezt a boldogságot, sehol máshol nem találjuk meg! Igazán a mennyben leszünk megelégíttetve, de már itt a földön is megérezhetjük azt a boldogságot, ami független a körülményeinktől. Amit csak és egyedül Jézusban kaphatunk meg!

Gerry pedig erről az Igéről beszélt:

Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek. Máté 5,7

, , , , , , , , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: