Imádkozzunk a modernkori rabszolgaságban élőkért!

2015. május 15-­én gyülekezetünk adott otthont az első magyarországi Set Free! (Szabadítsd fel!) szemináriumnak. Vendégelőadónk, Kevin Austin, a Set Free Movement (Felszabadító Mozgalom) igazgatója megdöbbentő adatokkal támasztotta alá, hogy a modernkori rabszolgaság, az emberkereskedelem napjaink egyik legjövedelmezőbb, 150 millárd dolláros üzletága. Hihetetlen, hogy a XXI. század elején több ember dolgozik rabszolgaként, mint a történelem folyamán összesen. Igazi rabszolgaként: erőszak áldozataiként kényszerítve olyan dolgok megtételére, amelyeket maguktól nem tennének meg (adósrabszolgaság, kényszermunka, szexrabszolgaság).

Egy bűnnel teli, széttört világban élünk. - mutatott rá Kevin Austin.

Egy bűnnel teli, széttört világban élünk. – mutatott rá Kevin Austin.

De az igazi probléma – mutatott rá Kevin -, hogy egy bűnnel teli, széttört világban élünk, megtört emberi kapcsolataink fogságában vergődve. Magyarország a 3. helyen áll a közép-­európai emberkereskedelmi rangsorban, feltétlenül szükséges tehát, hogy a modernkori rabszolgaság elleni harcban egymástól elszigetelten dolgozó csoportok összefogjanak, közös stratégiát alakítsanak ki, információkat cseréljenek, egymást bátorítsák, közösen imádkozzanak.

Ezzel a céllal hirdettük meg az első imatalálkozót, ahol egy akarattal imádkoztunk a Szent Szellem vezetéséért, kérve az útmutatást, hogyan lépjünk tovább ebben a munkában. Imádkoztunk az áldozatokért, de azokért is, akik haszonélvezői ennek az iparágnak, hiszen tulajdonképpen ők is áldozatok, csak ők ezt még nem tudják. Imában kértük Mennyei Atyánk védelmét és erejét azok számára, akik azért dolgoznak, hogy kimenekítsék, aztán testileg, lelkileg helyreállítsák az emberkereskedők áldozatainak életét. Könyörögtünk a megtört kapcsolatok helyreállításáért, az Úr világosságáért a szellemi sötétségben vergődők számára. Imádkoztunk a magyar ébredésért, az ország vezetőinek megvilágosodásáért.

Imádkozz, bárhol vagy!

Imádkozz, bárhol vagy!

Elhatároztuk, hogy rendszeressé tesszük ezeket az imaalkalmakat, és ezentúl havonta kétszer összegyűlünk, hogy együtt emeljük fel szívünket imában a modernkori rabszolgaság áldozataiért.

A második imaalkalomról is elmondhatjuk, hogy nagyon áldott időt töltöttünk együtt az 5 angol és 4 magyar nyelvű résztvevővel. Lassan kezd kialakulni az együttműködésnek az a formája, amit az első találkozásunkkor megfogalmaztunk: tapasztalatcsere, információ átadás, kapcsolattartás, imatámogatás.

Azok, akik a “frontvonalban”, személyesen foglalkoznak az utcán dolgozó lányokkal, megosztották tapasztalataikat. Szerintük az a legnagyobb probléma, hogy a lányok egy része úgy gondolja, az így keresett pénzzel támogatja a családját, és ha összejön elég pénz, abbahagyja ezt a munkát, visszatér a normál életbe. Viszont, mivel maguk is diszfunkciós családban nőttek fel, ugyanezt a modellt viszik tovább, sőt ugyanezt örökítik tovább gyermekeiknek – nem tudnak kilépni ebből a körből. Azt gondolják, önként és szabad akaratból dolgoznak az utcán, ha elég pénzt kerestek, felhagynak ezzel a munkával. Azonban mihelyt visszatérnek a normál életbe, szembesülnek azokkal az életvezetési problémákkal, amelyeknek megoldására nincsenek modelljeik, amelyeknek gyökerei saját diszfunkciós gyermekkorukban rejlenek. Mivel nincs új életvezetési stratégiájuk, visszanyúlnak ahhoz, amelyet már ismernek. Ismét az utcán dolgoznak, mert ez az ismerős közeg számukra: noha megalázó, de a biztos rosszal együtt is ad valamiféle hamis anyagi biztonságot. Ezt az “ott hagyom -visszatérek” kört addig-addig ismétlik, amíg vagy teljesen tönkremennek, vagy végül felismerik, hogy nem ez a megoldás.

Imádkozz velünk!

Imádkozz velünk!

A mi feladatunk – azon túl, hogy imádkozunk ennek az ördögi körnek a megtöréséért -, hogy életvezetési programot kínáljunk ezeknek a lányoknak. Megértessük velük, hogy kik ők valójában: értékesek, különlegesek, szerethetőek, Isten saját képmására teremtettek. Segítsünk megszabadulniuk a bűntudatuk terhétől, megtanítsuk őket élni a bibliai alapelvek mentén, szeretni és szeretve lenni. Felépíteni az új életüket. Emellett természetesen felvértezni őket konkrét, gyakorlati életvezetési ismeretekkel is. Ezeknek ismeretében imádkoztunk, hogy az Úr világosítsa meg lelki szemeiket, szűnjön a szellemi sötétség, törjenek a lelki béklyók, szabaduljanak a foglyok, gyógyuljanak a megtört kapcsolatok! Söpörjön végig az Úr Szent Szelleme az országon, hozzon ébredést a szívekbe!

, , , , ,

  1. #1 by Bella on 2016. december 24. szombat - 11:02

    Ez nagyon komoly tema,koszonom,hogy olvashattam a szolgalatotokrol.aldas.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: