Megtérés, az első lépés

Megtérés nélkül egy lépést sem tudunk haladni előre - mutatott rá Péter.

Megtérés nélkül egy lépést sem tudunk haladni előre – mutatott rá Péter.


Az Újszövetségben először Keresztelő János hirdette a megtérést, de Jézusnak is ez volt az első üzenete. Ugyanezt vitték tovább Péter és Pál apostolok. Amikor Pétert megkérdezte a tömeg, hogy mit tegyenek, Péter első helyen a megtérésre szólított fel. A Pétert körülvevő tömeg addigra már megértette, hogy a Megváltót saját népe juttatta keresztre és ez nagyon elszomorította őket. Ez az Isten szerint való szomorúság sarkallta őket a megtérésre.

“Most örülök, nem azért, hogy megszomorodtatok, hanem hogy megtérésre szomorodtatok meg. Mert Isten szerint szomorodtatok meg, hogy miattunk semmiben kárt ne valljatok. Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez; a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez.” 2Korinthus 7,9-10.

A megtérés ideje a most.

A megtérés ideje a most.

Az üzenet nem változott. Most is a megtérés az első lépés, ezt csak felismerés és bűnbánat előzi meg. A megtéréssel kezdünk el hitben járni, felállva szívünk királyi székéből, átadva a helyet Istennek. Amikor megtérünk, hazatérünk az atyai házhoz új gondolkodással a fejünkben. A megtérés szilárd döntés, amit 180 fokos fordulat az életünkben. Már nem a bűn és halál felé haladok, hanem Jézus Krisztus keresztje van előttem. Isten most is mindenkinek parancsolja, hogy megtérjen.

“A tudatlanság idejét elnézi az Isten, de most parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek.” ApCsel17,30.

A program mindig is a megtéréssel kezdődött, Isten bűnbocsánatát is így fogadjuk el.

A program mindig is a megtéréssel kezdődött, Isten bűnbocsánatát is így fogadjuk el.


Isten nem akarja, hogy bárki is elvesszen. Ő nem gyönyörködik a bűnös halálában. Mindent megtesz azért, hogy megtérésre hívjon, mert Ő a megtérésben és az új életben gyönyörködik. (Ezékiel 33,11) Ezt mondja Péter apostol is a levelében: “Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” 2Péter3,9.
Megtérésünkhöz méltó élet...

Megtérésünkhöz méltó élet…


A program nem változott. Most is a megtérés az első lépés. Hitbeli életünket úgy kell élnünk, hogy mindvégig méltó legyen megtérésünk csodálatos, elszánt pillanatához.

, , , , , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: