Harag vagy szelídség?

Gerry McNamara a Példabeszédek 15:1-4 alapján a haragról és a szelídségről tanított 22-én vasárnap. Voltál valaha mérges? Mindannyiunk életében jelen van a harag, sokat küzdünk vele, de az erőszak nem lehet a problémamegoldás módja. A haragos reakciónak éppúgy következményei vannak, mint minden más cselekedetnek.

Gerry tanítását Norbi tolmácsolta

Gerry tanítását Norbi tolmácsolta


A körülöttünk lévő világ tele van erőszakkal, dühvel, kétségbeeséssel, haraggal, de a mi válaszunk nem lehet ugyanez. Krisztus megmutatta, hogyan lehet szelíd életet élni a nehézségek közepette is. És bár a mi nehézségeink nem ugyanolyanok, mint a kétezer évvel ezelőttiek, de az indulat, harag, düh, gyűlölet, és az ezekre adott hasonlóan indulatos, haragos, dühös reakció minden korban ugyanolyan helytelen. Amikor körülöttünk izzanak az indulatok, például sorban álláskor egy zsúfolt bevásárlóközpontban, benzinkútnál, akkor legyünk szelídek, de határozottak, sugározzunk szeretetet magunkból harag helyett. Ha szelídséggel közeledünk az emberek felé, a harag, az indulat csillapul.

A szelíd felelet csillapítja a haragot, a sértő szó felkorbácsolja az indulatot.

Főleg azokkal ne legyünk türelmetlenek, indulatosak, akik a legközelebb állnak hozzánk: a családtagjainkkal. Sokszor bizony rajtuk csapódik le a máshol megélt feszültség. Otthon hamarabb reagálunk haraggal, mint idegen környezetben. Fordítsunk időt ezen a héten a hozzánk közel állókra! Legyünk szelídek, ezen keresztül mutassuk meg az Úr szeretetét! Ne feledjük.

Nyelvnek higgadtsága az életnek fája, zabolátlansága megöli a lelket.

, , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: