Közhely matiné – A dárda vége

November 19-én szombaton, 15 órakor újra Közhely matiné! A dárda vége című 107 perces, színes, amerikai filmdrámát vetítjük. A vetítés angol nyelvű, magyar felirattal. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az Amazonas partján, az ecuadori dzsungelekben él teljesen elvágva a civilizációtól a kegyetlenségéről híres Waodani törzs. A felnőtt emberek 60 százaléka nem természetes módon hal meg. Az ötvenes évek közepén öt, ősi civilizációkat kutató amerikai misszionárius – Nate Saint, Jim Elliot, Pete Fleming, Ed McCully és Roger Youderian – családjával együtt Ecuadorba költözik és azon fáradozik, hogy felleljék a dzsungel peremén élő waodanikat és beszéljenek nekik Jézus szeretetéről. Azonban a waodani harcosok az öt fiatal misszionáriust kivégzik.

A történet három főszereplője: Steve Saint, az egyik amerikai misszionárius fia és annak nagynénje, Rachel Saint, valamint Mincayani, a waodanik egyik törzsi vezetője. A film alaptörténete egy Waodani harcos lándzsája által megölt misszionárius fiának emlékezésein – igaz történeten – alapul. Nate Saint halála után testvére, Rachel a waodanikhoz költözik és ott él élete végéig. Steve nagynénje halálakor visszatér a waodanik közé, ahol Mincayani bevallja neki, hogy ő az apja gyilkosa. Steve és Mincayani kénytelenek szembenézni az élet és halál valódi értelmével.

Jó alaptörténet, átlagos a cselekményvezetés, kiváló színészi játék és képi megvalósítás jellemzi a filmet. Keresztény filmekben eddig soha nem látott, lenyűgöző természeti képekben gyönyörködhet a néző.

A Mindenható árnyékában címmel Jim Elliot felesége, Elisabeth írt erről a történetről könyvet. Egy csodálatos történet a krisztusi szeretetről, megbocsátásról és egy törzs megváltozásáról szól.

A film megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

16 éven aluliaknak a Heidi című film 1. részét vetítjük.

A következő Közhely matiné tervezett időpontja 2012. februárja, amikor a Házasság hete keretei között A születés (The Nativity Story) című filmet vetítjük.

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: