Áldj meg, Atyám!

“Meg tudod állapítani, hogy kik szeretnek téged igazán: ők azok, akik mindig az érdekedben cselekszenek.” Augusztus 21-én már újra velünk volt Larry és Katie, sőt vendég tanító is érkezett: Dan, és felesége Renee Runyon. Dan a tékozló fiú példázatáról (Lukács 15,11-32) tanított Rembrandt híres képe alapján. A művész az 1660-as években festette a képet, amit most a szentpétervári Ermitázsban őriznek.

Úgy mehetünk az Atyánk elé, ahogy vagyunk. Ő ad nekünk tiszta ruhát.


Dan beszélt arról, hogy ha a földi édesapánk nem töltötte be atyai szerepét, vagy bántott, akkor a mennyei Atya fogalma valószínűleg felzaklat minket. Isten Igéje segít abban, hogy atyaképünk fokozatosan helyreálljon. Talán a tékozló fiú története mutatja be legjobban az atyai szívet.

Rembrandt festményén az idősebbik fiú a kép szélén magasodik a többiek felé és lefelé tekint, ítélkezve méregeti öccsét. Tudjuk a Bibliából, hogy vádolta is őt, akárcsak az apját. Ez a kép emlékeztet a Zakariás 3,1-7-ben olvasható jelenetre, amikor Jósua főpap az Úr angyala előtt áll szennyes ruhában, jobbra tőle pedig a Sátán áll és vádolja őt. Az angyal azonban megparancsolja, hogy vegyék le Jósuáról a szennyes ruhát, és öltöztessék őt ünnepi ruhákba. Ugyanezt teszi az atya is a példázatban:

Az atyja pedig monda az ő szolgáinak: Hozzátok ki a legszebb ruhát, és adjátok fel rá; és húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábaira! És előhozván a hízott tulkot, vágjátok le, és együnk és vigadjunk. Mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett, és megtaláltatott. (Lukács 15,22-24)

Az Atya házában minden jóra igényt tarthatunk


Norbi, Larry és Dan


Renee segített a zenélésben

, , , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: