Meghívás a pihentető iga alá

Szombaton férfireggeli volt, a vasárnapi istentiszteleten pedig Jan tanított. A jézusi meghívásról volt szó és az ő igájáról, amely “gyönyörűséges és könnyű”.

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű. (Máté 11,28-30)

Férfireggeli


Mi pihentet az iga hordozásában? Az, hogy jó segíteni másokon, jó a bajba jutottak terhét hordozni (Gal 6,2). Amikor mások életét könnyebbé tesszük, bármilyen nehéz munkával járjon is: megpihen a lelkünk. A másik meghívással kapcsolatos ige a következő volt:

Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: “Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek! (Jn 7,37-38)

Ilyen víztisztítókat szoktunk küldeni a katasztrófa sújtotta országokba


A harmadikban pedig pedig mi hívjuk meg Jézust a házunkba enni. (Bár ezt a Szentírás olyan hívőkről mondja, akik meglangyosodtak hitükben, de néha mi is ilyenek voltunk és még lehetünk.)

Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (János 3,20)

További igék a meghívásról: Máté 22,3-14; Lukács 14,7-24; Jel 19,7-9

Larry utánanéz...


Ilyen szép volt az idő!

, , , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: