Búcsú a hazaiaktól

Ma elbúcsúztattuk Károlyt, mivel két nap múlva elindul Kenyába, hogy a Nairobi gyülekezetnek segítsen. Ha minden a terv szerint halad, fél év múlva láthatjuk viszont. Az istentisztelet után megáldottuk és közösen imádkoztunk érte. Óriási dolog, hogy a mi kis létszámú gyülekezetünk önkéntest küld Afrikába!

Minket is magával visz - nyomtatásban

Kérlek titeket, folyamatosan imádkozzatok érte. A misszió rengeteg megpróbáltatással jár, Károlynak állandó háttértámogatásra van szüksége. A mai tanítás is a közbenjáró imáról szólt. Ha lemaradtatok róla, vagy szeretnétek újra átnézni, itt elolvashatjátok a kivonatot.


Kitartó közbenjárás nélkül nincs előrelépés

Kőfalaidra, Jeruzsálem, őrizőket állattam, egész nap és egész éjjel szüntelen nem hallgatnak; ti, kik az Urat emlékeztetitek, ne nyugodjatok! És ne hagyjatok nyugtot néki, míg megújítja és dicsőségessé teszi Jeruzsálemet e földön. (Ézsaiás 62,6-7)

Az egyháztörténelem nagy ébredési mozgalmai mögött olyan imádkozók állnak, akiknek a nevüket sem tudjuk. Csendben meghúzódtak a háttérben és évekig, sőt évtizedekig zörgettek Istennél egy-egy fontosabb célért. Egyedül az Úr látta hűségüket az imában, és végül látványosan válaszolt. Kik voltak ők? Csak akkor fogjuk megtudni, ha majd velük együtt fogunk ott állni Krisztus ítélőszéke előtt. Néhány nevet mégis említ a Biblia. Ilyen volt Anna, aki szinte az egész életét végigimádkozta. Mindig a jeruzsálemi templomban volt, éjjel-nappal könyörgött és gyakran böjtölt (Lukács 2,37).

Amikor Sadu Sundar Singh, India apostola 1922-ben Svájcban járt, az ottani lelkészek megkérdezték tőle, hogyan tehetnék eredményesebbé munkájukat. A válasz rövid volt: „More prayer” (Imádkozzatok többet! Legyen több imádkozó!) Ti európaiak állandó sietségben vagytok, nincs időtök arra, hogy imádkozzatok és éljetek – mondta Singh.

Ha sikerül egyhuzamban egy órát imádkoznunk, már büszkék vagyunk magunkra. Pedig a változáshoz ez kevés. Egész életünknek egy szüntelen imádságnak kell lennie, az Újszövetség rendre erre buzdít (1 Thesszalonika 5,17; 1Timóteus 2,1-8). Másként nem tudjuk megmenteni magunkat a kísértésekből, sem másokat a kárhozattól.

Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne jussatok; a lélek ugyan kész, de a test erőtelen. (Márk 14,38)

Minden egyes megtérés hátterében kitartó közbenjárók állnak. A mi megtérésünket is kiimádkozta valaki az Úrnál, akárcsak az eddigi megmaradásunkat. Nagy kegyelem, hogy nem választották ima helyett a tévézést.

Heródes bezáratta Pétert azzal a szándékkal, hogy kivégezteti, de a gyülekezet addig imádkozott érte, amíg ki nem szabadult. Az imát maga Péter szakította meg, hírt adva csodálatos szabadulásáról. Hány órát imádkoztak? Biztosan nem egyet. Ábrahám micsoda közbenjáró harcot vívott Lótért és Szodomáért, Mózes pedig az engedetlen népért! Mikor Saul bűnbe esett, Sámuel egész éjszaka kiáltott az Úrhoz. Sok hívő barátunk fogságban ül, a bűn tartja fogva őket. A megoldás nem is lehet más, csak az ima.

Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, de nem halálos bűnt, könyörögjön, és az Isten életet ad annak, aki nem halálos bűnnel vétkezik. (1János 5,16)

Minden problémára és minden élethelyzetre az imát ajánlja a Szentírás. Az egyház és az ország sorsa a közbenjárók kezében van. Krisztus nagyköveteiként és papjaiként folyamatosan képviselnünk kell népünket és közben kell járnunk érte Istennél, aki azt akarja, hogy minden ember megszabaduljon és az igazság ismeretére eljusson (2Korintus 5,20; Jelenések 5,10; 1 Timóteus 2,4). Aratómunkásokért is nekünk kell könyörögnünk. Rajtunk múlik tehát, mekkora változás lesz. Mivel minden ima által működik, a közbenjárásra fordított idő mennyisége meghatározza a megmenekülő emberek számát. Az Úrnak pedig egy elkóborolt juh megmentése is nagyon fontos. Senki nem kárhozhat el azok közül, akiket az Atya odaadott a Fiúnak!

, , , , , , , , , ,

  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: